Bullet Journal

fullsizeoutput_20a
fullsizeoutput_20b
fullsizeoutput_209

Dit weekend zijn we naar Limburg geweest met vrienden. Super gezellig, met z’n dertienen in een huis. Enorm gelachen, vooral om de oven. Twee van onze vrienden bakken graag. Dus ging er een supersonische meng machine mee, de beste ingrediënten en bakken maar…Er zat immers een oven in het huisje. Echt heet werd ie niet, de Etna, dus mocht hij zichzelf geen oven meer noemen van ons. Toch, met dank aan de inspanning en concentratie van de bakkers, kwamen er koeken en broodjes uit waar van enorm van gesmuld werd. En de oven werd een dankbaar onderwerp van onze grappen.

Met frisse inspiratie begin ik aan de nieuwe week. Vorige maand begon ik een Bullet Journal. Een zelf in te vullen agenda. Precies iets voor mij want je mag het lekker zelf weten. Week- of dagpagina’s. Een kook- of naaidagboek. Een Habbit Tracker, doelen voor het komend jaar, teken pagina’s of what ever.

Wat voor mij werkt, werkt voor jou niet en mijn spreads van vorige maand heb ik al verbetert. Als ik ervaren Bullet Jounalers moet geloven, blijf je je boekje finetunen en dat staat mij wel aan. Ik ben zelf ook nog niet af en elke maand heb ik weer iets nieuws bedacht 🙂
Bovendien ziet elke maand er anders uit. Je gaat bijvoorbeeld op reis of je stort je op een nieuw project. Waarschijnlijk zal ik een budget pagina altijd opnemen en deze maand krijgt elke dag een eigen pagina voor mijn dagelijkste schrijfoefening.

Wat ik deze maand ook op ga nemen, starting today, is een Food dagboek. Ik wil mijn vaste en nieuwe recepten in kaart brengen en kijken of ik systeem kan brengen in het koken; hoe veel tijd neemt het in beslag, wat kan ik van te voren maken, wat kan ik invriezen.
Geïnspireerd door onze bakkende vrienden ga ik er ook weer eens serieus werk van maken. Gelukkig met een goede oven. Voor wie benieuwd is hoe het gaat met de Vegan lifestyle, kan er hier een stukje over lezen.

Heerlijk zo’n leeg boekje waar ik (tevergeefs) het leven in probeer te ordenen. Met al die dingen die ik zo graag wil doen. Misschien kan ik er wat extra dagen bij tekenen. Echt handig, je eigen tijd indelen…

Fijne maandag