Daar ben ik weer!

Zo, pfff dat mag weer van het lijstje afgestreept worden; de eerste drie maanden met onze tweeling. Rustig cocoonen was het niet. En rustig is het ook nog niet. Maar we mogen voorzichtig zeggen dat het duo door slaapt in de nacht. Een must voor ouders. Een must voor de mens. Elk begin is moeilijk en zeker van een mensen leven. Zo maar op aarde. Tussen allerlei gekke medemensen, laawaaiigheden en ander ongerief. Ik begin zo langzaamaan te denken dat we in de buik van onze moeder 100 procent beschermd zijn tegen pijn en ongemak. Helaas moeten we geboren worden, anders wordt ons hoofd te groot. Darmen en het maagklepje moeten maar kijken hoe ze redden. Stephen vroeg zich nog af hoe een baby in de buik ontlast. Ik heb nog geen tijd gehad om het op te zoeken. En ook…ik ben zo blij dat ik mezelf los heb weten te rukken van mijn Iphone. Als je aan bed, bank of baby gekluisterd zit, is dat ding zo’n beetje het enige wat je nog wat zogenaamde vrijheid geeft. En surrogaat plezier. In de vorm van de voor ons gemak ontworpen thuis winkel Apps, Instagram en Whats App.

We sloten af met vuurwerk en dat was het! Heel erg intensief, maar zo bijzonder. Ik schreef vanochtend aan vriendinnen dat ik best wil cocoonen met mijn baby’s, maar met twee tegelijk is dat bijna niet te doen. De eerste weken wel hoor. Toen deden familie en vrienden het huishouden en zorgden voor de andere kinderen. En ook nu ontvangt elke baby z’n knuffeluurtje. Maar voor een huilbaby is beperkt tijd. Ritme en regelmaat dus. Slaap ritme dus, want één ding komt in elk geval overeen bij alle baby’s die we hadden; van slapen knap je op.

Ik merk aan mezelf dat ik nog efficiënter ben geworden, dat voelt goed (bedden opmaken is het nieuwe sporten en eindelijk bereid ik de dag van morgen voor. YES!!) maar rustig doorademen schiet er weer een beetje bij in. Tijd dus weer voor een prio/doelen lijstje en wie mij een beetje kent, weet dat ik dat graag al schrijvend doe.

Prio’s: *UITGERUST zijn (slapen). *GEZOND voelen (gezond eten, yoga en mediteren)
Doelen: *MINDER spullen (uitzoeken, weg doen en niet meer kopen). *SCHRIJVEN (blog of papier). *KLEDING maken (wat we nodig hebben en wat ik leuk vind).

Deze dingen moeten natuurlijk netjes op hun beurt wachten. Eerst de flesjes, huiswerk, vaatwasser, wasjes vouwen, kleiwerkjes maken, badjes en boodschappen. Maar de dingen uit mijn lijstje dan maar laten schieten is geen optie. Tijd ervoor inplannen werkt maar half, het loopt vaak anders (oh echt??;)). De kunst is, in te schatten of ik nu dat patroon zal uitraderen, even in bed zal gaan liggen of de voorraadkast zal opruimen. Ik sta ook steeds op het punt om aan te kondigen dat ik een week mijn telefoon weg ga leggen, maar ik begin al een beetje te trillen als ik er aan denk (#instaaddict). Nou, mocht ik ineens niet meer reageren, dan weet je waar ik ben.

Liefs Anouk