Tips Barcelona

 IMG_2539IMG_2541
 Ijs bij DelaCrem gekarameliseerde ui, gevuld met heerlijke crème bij Sésamo en het interieur bij Flax&Kale

Waar ik me altijd het meest druk om maak als ik op reis ga is eten. Gevolgd door winkels die ik niet wil missen en dan cultuur. Ik schaam me hier een beetje voor; ik had graag het imago van iemand die vanuit het vliegveld direct een museum inrent, parken, kerken en bibliotheken bezoekt om dan de rest van de musea aan te doen.

Ik maak me van te voren al druk over de vindbaarheid van de uniekste kledingwinkels en gezond doch lekker eten. Toch doe ik altijd cultuur om dan steeds weer te concluderen dat het enorm veel voldoening geeft… Vanaf het moment dat ik me neerlegde bij deze, in mijn ogen, oncharmante gewoonte, geniet ik van elke reis en komt de reis vrijwel altijd overeen met mijn verwachtingen.
Bleek dat ik Lisa al had aangestoken met het Zara virus en de beste-ijssalon- in- Town-navigator. We zaten op één lijn, dat is erg ontspannen cittytrippen! Lisa had een appartement uitgezocht in de wijk El Raval op Ronda Sant Antoni, tien minuten wandelen naar de Ramblas door ‘de negen straatjes’ van Barcelona.

We kwamen aan in de stad iets na 10:30 en waren vergeten dat we ‘pas’ om 13:00 in konden checken. We besloten een blokje om te doen met de koffers en stuitte vrijwel meteen op Flax&Kale op een pleintje tegenover een prachtige basiliek. Op de plattegrond te zien links boven, rechts van de Universiteit (op de hoek in het midden van het driehoekje aan de universiteit was ons appartement op Ronda Sant Antonio).
Een briljant concept vind ik. Alles wordt vers gemaakt van biologische ingrediënten, zelfs de amandel/cashuw melk die de koffie zo lekker maakt! Je kunt van alle kanten de keukens in kijken en als je naar boven kijkt zie je de watermeloenen, paprika’s en zakken meel opgeslagen liggen!  We bestelden een spelt croissant en een knapperige sandwich met de lekkerste avocadocrême  die ik ooit heb geproefd. De kaart is uitgebreid, maar ook weer niet te uitgebreid. Zaterdag ochtend gingen we er weer op ons gemakje ontbijten en bestelden alles waar we nog benieuwd naar waren. Ik had het idee dat ze een keten zijn, maar dat lijkt er niet op als ik het op zoek. Ik zou ze wel in meerdere steden willen zien. Hier nog een paar fraaie foto’s en een mooie recensie.

fullsizeoutput_4e8

IMG_2540
I
nterieur Flax&Kale, menukaart, spelt croissant en vegan chocolatchip cookie, vegan lekkernijen bij Flax&Kale en Lisa bij Starbucks. 

IMG_2542
G
eroosterde wortelen op bietenspread met humous en zonnebloempitten bij Sésamo

Vrijdag middag dronken we appelsap en aten een zakje naturel chips op ons bed. Ik ga altijd op stap met Naked repen en droge crackers in mijn rugzak, maar zodra we een winkeltje zien wordt er naturel chips ingeslagen! De restaurants gaan op z’n vroegst om 19:00 uur open, dus even ons ritme aanpassen… Lisa trakteerde ons die middag op een ijsje bij DelaCrem. Ze zocht op waar je het lekkerste ijs in de buurt kon eten. Je vindt DelaCrem in een rustig maar mooi wijkje met plantsoenen achter de universiteit. Toevallig zat Les petit Chéris ook in de straat achter de universiteit. Daar wide ik graag naartoe, maar die zat er niet meer 🙁
We vroegen aan Ana waar je lekker veganistisch kan eten. Ze vertelde over Macrobiotic Zen.  Die ik ook vond op google; ideaal, je typt gewoon in de zoekbalk in google maps app in wat je wilt en hij laat alles in de buurt zien. Weer iets geleerd. Overigens ga ik nooit meer op reis zonder een powerbank, want het hardwerkende apparaat was in no time leeg.  In de straat tegenover ons appartement en ik had er graag gegeten, maar we wilden toch net iets meer tapas gevoel. We besloten Sésamo op te zoeken. We hoefde slechts om ons blok heen te lopen. Alles vegetarisch en veel veganistische tappas hapjes. Super vriendelijke bediening, de ober maakte deze foto van ons mét dino op de muur.

fullsizeoutput_4fa

Tappas kan heel goed veganistisch, dat ontdekte ik laatst maar weer eens bij El Ray gewoon in Woerden, heerlijk!
Verder dronken we (decaf) oatmilk latte bij Starbucks en haalden daar op zondagochtend een croissant bij als ontbijt voor in de metro naar Park Guell. Zaterdag avond gingen we een pizza eten, niet heel Spaans, maar wel lekker en Lisa’s lievelings! We waren op zoek naar een andere Pizzeria toen we langs Resto, met het fiets logo. Ik kan deze niet vinden op internet maar hij zit op l’Antiga esquerra de l’eixample. Niet erg bijzonder, maar wederom heel vriendelijk personeel en de pizza smaakte prima.

Tips van Lisa:
Met de metro vanuit Universiteit naar park Guell: lijn 3 en uitstappen bij Lesseps. Wij konden het op de kaart niet vinden en hebben het gevraagd.
De bekende mozaïk banken werden gerenoveerd, dat was jammer. Wij kochten alleen een kaartje voor het huis van Gaudí zelf en dat bleek een goede zet. Ook al waren we zaterdag al onder de indruk van de Sagrada Familia, besloot Lisa nu haar spreekbeurt over Gaudí te gaan houden.

Voor de Sagrada Familia is het aan te raden van te voren tickets online te boeken. Met je e-ticket ben je een stuk sneller binnen.

Kijk op welke terminal je moet zijn op het vliegveld…(mama deed dat niet). De Aerobussen gaan vanaf Ronda Sant Antoni en ook vanaf bijvoorbeeld Place de Catalugna. Wij stapten zomaar in de terminal 2 bus. Gelukkig ruim op tijd want het bleek nog een hele klus om bij terminal 1 te geraken!
Locker Barcelona op Carres Estruc was een perfecte lokatie voor onze bagage om de tijd tussen uitchecken en de bus naar het vliegveld te overbruggen. Het zit naast la Rambla en je loopt zo naar de bus op Plaza Catalunya.

We hebben heel veel niet gedaan, dus we zullen heus ooit nog eens gaan!
Groetjes Lisa en Anouk