Vegan, hoe gaat het nu

IMG_1207

Op een maandag als vandaag heb ik zin om te zeggen dat het allemaal maar moeilijk is. Het regent niet en het is ook niet droog. De kleur van mijn nagellak is ineens niet mooi meer en ik kan net zo goed die zak chips leeg eten; mijn darmen zijn toch nog van slag van het weekend. Maar dat ga ik niet zeggen. Als ik ga zitten wachten op de dag dat ik geen zin meer heb ik een vette hap en repen chocola kan ik lang wachten. Dus nu zit ik te wachten tot ik zin krijg om allerlei ingewikkelde raw bars en cookies te maken. Nee hoor ­čśë Voor die gevallen heb ik notenrepen zonder suiker in huis.

Ik zal nooit meer vlees eten. Nooit meer zuivel kan ik niet zeggen, maar thuis eet ik Vegan. De zin in kaas op mijn brood is niet meer zo groot en kokosyoghurt smaakt me echt veel lekkerder dan yoghurt van de koe. Als we tosti’s eten in het weekend, maak ik er een met mijn huisgemaakte pesto en tomaatjes erop en de ‘vegan parmesan’ doet het prima op pasta gerechten.

Hier thuis eet niemand meer vlees; buiten de deur maakt ieder z’n eigen afwegingen.
Waar ik de komende tijd weer meer aandacht aan ga geven is meer groente gerechten maken voor de kinderen; niet alleen bij het avond eten, maar ook bij het ontbijt en tussendoortjes. Groene smoothies zijn daar ideaal voor en de ontbijt muffins met courgette en zoete aardappel moeten ook weer ge├»ntroduceerd worden. Een ander ingredi├źnt die ik beter wil leren kennen is zeewier. Laatst aten we bij The Joint (waar de Dutch Weedburger wordt geserveerd), Lisette Kreischer is al jaren een van mijn helden, ze tovert echt met planten. Als ik iets met zeewier doe is het niet te eten, mijn naasten liepen dan ook wat angstig achter mij aan naar binnen, maar de Dutch Weedburger is echt hemels…ik wil dat ook kunnen. Dus werk aan de winkel.

Waar ik ook op let:
– vitamine B12 in pilletjes (vooral voor de kinderen)
– een glas tomaten groentesap van appelsientje
– genoeg fruit in huis voor de lekkere trek
– genoeg (on)gezouten noten in huis
– genoeg oerwafels en curry papaya spread van de Aldi in huis
– veel water en gemberthee drinken tegen lekkere trek

Afgelopen weekend at ik wat zuivel, suiker, gewoon brood en witmeel. Flinke darmkrampen waren het gevolg. Over gezond en ongezond voedsel ga ik niet meer schrijven, maar voor mij is dan duidelijk dat deze voedingsmiddelen mijn lijf niet blij maken.

This entry was posted in Food.